Başkan Güner, Ankara Adliyesi'nde bugün görülen 10 Ekim Ankara Gar Katliamı Davası öncesi dün 10 Ekim Barış Derneği'nin düzenlediği dayanışma yemeğine ev sahipliği yaptı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de katıldığı etkinlikte, 10 Ekim Gar Katliamı'nda hayatını kaybedenler anıldı.

"O günden bugüne herkes tek bir aile ve tek bir ses oldu"

Ülkü Ocakları yöneticisi Burak Kılıç, gazetecileri tehdit ettiği paylaşımını sildi Ülkü Ocakları yöneticisi Burak Kılıç, gazetecileri tehdit ettiği paylaşımını sildi

Gecede konuşan Başkan Güner, şunları söyledi:

“Keşke böyle bir katliam yaşanmasaydı da bizler dayanışma için dahi olsa bu masalarda buluşmamış, canlarımızı kaybetmemiş olsaydık... 10 Ekim şüphesiz Cumhuriyet tarihimizdeki en acı ve karanlık günlerden biri ve ailelerimiz o günden beri karanlığı aydınlatmak, hakikati aramak, adalete kavuşmak için mücadele veriyorlar. Bu salonda bulunan herkes aynı ailenin bir ferdi aslında. O günden bugüne herkes tek bir aile ve tek bir ses oldu. Biz de bu ailenin bir parçası olarak sizlerle dayanışma içerisinde olmaktan adalet ve hakikat arayışınızda yanınızda olmaktan bir adım geride durmayacak her zaman yanınızda olacağız. Derneğimizi güçlendirmek ve aynı zamanda yarınki duruşma öncesinde de sesimizi yükseltmeye verdiğiniz destek için hepinize teşekkür ediyor, saygıyla selamlıyorum.”

Editör: Nur Yıldız