Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde dün saat 16.00 sularında başlayan orman yangınının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. 

Önümüzdeki beş gün boyunca Çanakkale'de mevsim normallerinin çok üzerinde bir sıcaklık görüleceğini vurgulayan Yumaklı, "Vatandaşlarımızın aileleriyle, çocuklarıyla vakit geçirecekleri alanlarda, mesire alanlarında, kendilerine ayrılmış olan piknik alanlarında ateş yakmamalarını özellikle istirham ediyorum" dedi. 

Öte yandan, dört ilde orman yangının sürdüğünü belirten Yumaklı, aktif yangınlara ilişkin şu bilgileri paylaştı: 

 "Bunlardan birisi dün Uşak'ta 18.30'da başlamıştı ve 18.38'de müdahale etmiştik. Orada da çıkan çok şiddetli rüzgar bizim kontrol altına alındığı anonsunu yapmamıza engel oldu. Emin olduktan sonra bununla ilgili bilgiyi de yine sizlere duyuracağız.

Burdur'da iki otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı Burdur'da iki otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

Manisa Soma'da 14.40'ta bir yangın çıktı, 14.55'te müdahale ettik. Yangın ormanda başladı. Orada da çok kuvvetli rüzgar nedeniyle yayılma, genişleme eğilimi gösterdi. Arkadaşlarımız bütün güçleriyle mücadeleye devam ediyorlar.

Balıkesir Ayvalık'ta 14.55'te yangın çıktı bugün. 15.05'te müdahale ettik. Çöplükte başladı ve maalesef ormana sıçradı. Ancak iyiye gidiyor şu an. Bununla ilgili bilgileri de aktaracağız.

İzmir'de Çeşme Karaburun'da 14.50'de bir yangın çıktı, 15.05'te müdahale ettik. Bu da orman dışı bir alanda başladı ve ormana sirayet etti."

"Yangından etkilenen alan 575 hektar"

Çanakkale'de meydana gelen yangınla alakalı son kontrolleri yaptıklarını da bildiren Yumaklı, Eceabat yangınının kontrol altına alındığını söyledi. Yangının başladığı an itibarıyla, çalışmalara dokuz uçak, altı helikopter, 94 arazöz ve iş makinası, yaklaşık 540 personelle başladıklarını kaydeden Yumaklı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uçaklarımız, helikopterlerimiz, insansız hava araçlarımız, arazözlerimiz, iş makinalarımız da dahil olmak üzere AFAD, Valilik ve diğer kamu kurumları, hatta özel sektördeki bazı kurumların da katılımlarıyla yaklaşık 300 araç sayısına ulaştık ve bine yakın arkadaşımızla dünden itibaren yangınla mücadeleyi gerçekleştirmiş olduk. Yangından etkilenen alan 575 hektar. Yanan alandan bahsetmiyorum, yangından etkilenen alandan bahsediyorum. Yaklaşık 340 hektar alan ormanlık, geri kalanı da orman dışı kırsal alan."

Editör: Esin Özdemir