AKP'li TBMM İdare Amiri Alpay Özalan, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'a yumruk attı.

TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın kürsüde, "Sizde zerre utanma yok. Hakikat her zaman acıtır" sözlerinin ardından başlayan gerilim, AKP sıralarını işaret ederek "Bu ülkenin en büyük terör örgütü buradaki sıralarda oturanlardır" demesiyle kavgaya dönüştü.

AKP’li Özalan’ın Şık’a saldırması üzerine salon karıştı. TİP’li Sera Kadıgil, Şık’ın DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’i başından yaraladığını belirtti. 

DEM Parti: AKP'li vekiller vandallıkta sınır tanımıyor

DEM Parti'den Meclis'teki yumruklu kavgada kaşı yarılan Gülistan Kılıç Koçyiğit'e ilişkin açıklama yapıldı.

DEM Parti'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: 

"Hukuk tanımayan, AYM kararlarını uygulamayan ve Meclis’i şiddet arenasına çeviren AKP'li vekiller yine vandallıkta sınır tanımıyor. Sayısal üstünlüğüne güvenerek muhalif milletvekillere saldıran ve Grup Başkanvekilimiz Gülistan Kılıç Koçyiğit'in kaşını yaran bu saldırganlığı en sert biçimde kınıyoruz. Hiçbir saldırı bizi halk için siyaset yapmaktan ve hakikatleri savunmaktan alıkoymayacak!"

CHP'li Ertürk: Cumhurbaşkanına hakaret davası, siyasi bir sindirme operasyonudur CHP'li Ertürk: Cumhurbaşkanına hakaret davası, siyasi bir sindirme operasyonudur

TBMM İçtüzüğü'ne göre idare amirlerinin görev tanımı şöyle:

"Genel ve özel giriş kartlarını dağıtmak; İdare Amirleri; sükün ve düzenin korunması, görüşmelerin açıklık ve serbestliğinin sağlanması ve gereken hallerde emniyet kuvvetinin kullanılmasında Başkanlığın yürütme vasıtalarıdır; ortak sorumluluk içinde görev yaparlar ve yetki kullanırlar."

Editör: Esin Özdemir