Ekonomi

Büro Memur-Sen Başkanı Yazgan: Dezenflasyon sürecini işçiler göremedi ama TÜİK görmüş

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, "Hazirandan itibaren dezenflasyon süreci başlayacaktı. Biz bunu göremedik. Emekliler göremedi, asgari ücretliler göremedi, işçiler göremedi ama TÜİK görmüş" dedi.

Abone Ol

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, geçen hafta açıkladıkları eylem takviminin ardından servislerinin kaldırılması, 3600 ek gösterge talepleri ve iptal edilen toplu sözleşme ikramiyeleri nedeniyle basın açıklaması yaptı. Yazgan, talepleri gerçekleştirilmezse 24 Temmuz'da Bolu'dan Ankara'ya yürüyeceklerini dile getirdi.

Yazgan, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon sonuçları hakkında "Bu enflasyon kime göre, neye göre düşüş sürecine girdi? İktidarın hesaplarına göre, hazirandan itibaren dezenflasyon süreci başlayacaktı. Biz bunu göremedik. Emekliler göremedi, asgari ücretliler göremedi, işçiler göremedi ama TÜİK görmüş" dedi.

SGK'nın 1 Temmuz'dan itibaren servis hizmetinin sona ermesiyle 27 bine yakın kamu görevlisinin servis hakkının elinden alındığını belirten Yazgan, "Servislerin kaldırılmasıyla engelli kamu görevlilerimiz daha büyük bir mağduriyet yaşamaktadır. Engellilerimizin çalışma hayatına dahil edilmesi ve hayatlarını kolaylaştırmak için büyük mücadelelerle elde ettiğimiz servis kazanımının bu şekilde heba edilmesi, engelli çalışanlarımıza bir engel daha çıkarmaktır" dedi.

Yazgan, 3600 ek gösterge konusunun 7. Dönem toplu sözleşmede "1. dereceye yükselmiş kamu görevlilerinin 3600 ek göstergeden yararlanması hususunda yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen'le ortak çalışma yapılması" ifadesinin yer alması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sözünün verilmesine rağmen hala hiçbir çalışma başlatılmadığını belirtti.

CHP’nin başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi’ne tarafından iptal edilen toplu sözleşme ikramiyesi hakkında da Yazgan şu sözleri söyledi:

"2024 bütçesinde karşılığı bulunan toplu sözleşme ikramiyesinin ödenmesinin önünde sadece yasal düzenleme engeli bulunmaktadır. İptal sonrası Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın ‘kamu görevlilerinin kazanılmış haklarını kimseye yedirmeyecekleri’ beyanları neticesinde en kısa zamanda çözüme kavuşması beklentimizken, ilk torba yasada yer almadığını görmek derin bir hayal kırıklığına neden olmuştur"