Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde Emek ve Demokrasi Bilişenleri, kadına şiddet, çocuk ve bebek cinayetlerini protesto etmek için bir araya geldi. 

ANKA'dan Sefer Talay'ın haberine göre Burhaniye Emek ve Demokrasi Bilişenleri, cinayetlere tepki göstermek amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek, basın açıklaması yaptı. 

Emek ve Demokrasi Bileşenleri Dönem Sözcüsü Sol Parti İlçe Başkanı Muhsin Ertuğrul Yüzer, şu ifadeleri kullandı:

“Yenidoğan çetesi” skandalı: Bebeklerini kaybeden aile savcılığa başvurdu “Yenidoğan çetesi” skandalı: Bebeklerini kaybeden aile savcılığa başvurdu

"Türkiye ekonomik ve sosyal kriz yaşıyor. Emekçiler ve emekliler ölüm sınırında adına yaşamak denirse yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Denizimize ormanımıza sahip çıkmak için mücadele eden aktivistler madencilerin yanaşmaları tarafından öldürülüyor. Size sözümüz olsun mutlaka hesap soracağız. Diyarbakır’da bir köyde 8 yaşındaki Narin çocuk öldürülüyor. Üzerinden 2 ay geçiyor. Karanlık ilişkiler zinciri karşımıza çıkıyor. Katil bulunamıyor. Çünkü Anayasa'ya aykırı şekilde tek imzayla feshediliyor. Kadınlar her gün artan bir şekilde öldürülüyor, tecavüze uğruyor. Suçlular cezasız. İyi halden yararlanıyor. Yeni cinayetlerin önü açılıyor.”

Editör: Esin Özdemir