Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, iktidara yakın şirketlerin borçlarının silinip eczanelere yönelik denetimlerin adil olarak yapılmadığına dikkat çekti. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı müfettişlerin adeta eczacıların ümüğüne yapıştığını belirten Bulut, "Eczane pratiğini bilmemekten kaynaklı adil olmayan, orantısız, fahiş cezalar kesiliyor. Baskın gibi gerçekleştirilen vergi denetimleri, eczacıların sağlık hizmeti vermesini engelliyor” dedi.

CHP'li Bulut, ağustos ayı başında yurt genelinde serbest eczanelerde mali açıdan denetime başlandığını belirterek, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Halk sağlığının korunması ve iyileştirilmesi için hizmet veren eczanelerde mali açıdan her şeyin kayıt altında olduğunu belirten Bulut, şu ifadeleri kullandı:

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti TBMM Başkanı Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti

"Eczacılar vergi ödemesinde en güvenilir meslek gruplarından bir tanesi. Eczaneler her yıl belirli kurumlar tarafından zaten denetleniyor. Eczacı sattığı her ilacı devlete fatura ediyor. Faturası, ilacın girişi, çıkışı her şey kalemi kalemine belli. Eczacı, ‘beni denetlemeyin’ demiyor ama vergi denetimleri tüm sektörlere yönelik adil, şeffaf ve hakkaniyetli şekilde olmalı. Eczanelere baskın yaparak, kamuoyunda ‘eczacılar vergi kaçırıyor’ algısını yaratmak, eczacıya hiç hak etmediği bu muameleyi layık görmek mesleğe zarar veriyor. Mesleğe zarar verdiği gibi halkın birinci basamak sağlık danışmanı olarak önemli bir görev yürüten eczacılara olan güveni sarsma tehlikesi de taşıyor. Baskın gibi gerçekleştirilen vergi denetimleri, eczacıların sağlık hizmeti vermesini engelliyor."

Editör: Esin Özdemir