Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında bugün Beştepe'de toplanacak. Kabinenin ana gündem maddeleri Orta Doğu'da artan gerilim, terörle mücadele ve ekonomik gelişmeler olacak. İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırıları ve Türkiye'nin bu gerilimi azaltmak için atabileceği diplomatik adımlar görüşülecek.

Ankara'da gerçekleşen ABD-Rusya esir takası da gündemde olacak. Geçtiğimiz hafta MİT'in koordinasyonunda Esenboğa Havalimanı'nda yapılan 26 kişilik takas, Kabine tarafından ele alınacak ve Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşı çerçevesinde atacağı yeni diplomatik adımlar konuşulacak.

Terörle mücadele de Kabine toplantısının değişmez konularından biri olarak öne çıkıyor. Özellikle geçtiğimiz hafta Irak'ın kuzeyinde Gara, Kandil ve Asos bölgelerine düzenlenen ve 25 hedefin imha edildiği operasyonun ardından, yeni operasyonlara yönelik planlar masaya yatırılacak.

Kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında yürütülen denetimler ve enflasyonla mücadele konuları detaylıca ele alınacak.

Özgür Özel: Siz bu HÜDA PAR'cının elini daha ne kadar tutacaksınız? Özgür Özel: Siz bu HÜDA PAR'cının elini daha ne kadar tutacaksınız?

Toplantının ardından Erdoğan, kameraların karşısına geçerek kamuoyuna açıklamada bulunması bekleniyor.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar