Genel

BTP Genel Başkanı Baş: Bayram gibi kutlanan 1 Mayıs'lara kavuşmayı temenni ediyorum

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, 1 Mayıs'a ilişkin yayımladığı kutlama mesajında, ''Milletimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, gerçek anlamda bayram gibi kutlanan 1 Mayıs’lara kavuşmayı temenni ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Abone Ol

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş,  1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü yayımladığı bir mesajla kutladı.

''Milletimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, gerçek anlamda bayram gibi kutlanan 1 Mayıs’lara kavuşmayı temenni ediyorum'' diyen Baş, şu ifadeleri kullandı: 

"1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun. Her alanda büyük bir yozlaşmaya imza atan iktidar, 1 Mayıs’ı da işçilerin çalıştığı, memurların tatil yaptığı bir bayrama dönüştürdü. İşçi bayramının kutlandığı şu günde asıl olarak işçinin ve emeklinin getirildiği duruma dikkati çekmek gerekmektedir. Ülkemizde çalışanların yarısından fazlası artık normal ücret haline gelen asgari ücrete mahkum edilmiştir. Asgari ücret ise açlık sınırında maaş anlamına gelmektedir. İşçi sınıfı AKP iktidarında hak kaybı açısından darbe üstüne darbe yemiştir. Enflasyon karşısında ezilen işçiler, emeklilik hakları bakımından büyük bir kayıp içerisindedirler. Emeklilikte maaş bağlama hesaplaması, kök aylık gibi düzenlemeler emeklilerin bugün 10 bin liraya mahkum olmasına neden olmuştur. Yaş sınırı uygulaması nedeniyle 1 gün ile 17 yıl geç emekli olmak zorunda olacak milyonlarca insanı da unutmamak gerekmektedir."