Haber Merkezi - Borsa İstanbul'un BIST 100 endeksi, haftanın dördüncü işlem gününü rekor sayıyla kapattı.
 BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 170,07 puan artarken, toplam işlem hacmi 152,4 milyar lira olarak dikkat çekti. Bankacılık endeksi ise bu noktada, yüzde 1,20, holding endeksi yüzde 1,81 değer kazandı.

İş Bankasından sürdürülebilir gelecek için "Greenzy" platformuyla işbirliği İş Bankasından sürdürülebilir gelecek için "Greenzy" platformuyla işbirliği

Borsa-1

Tüm sektör endeksleri yükselirken, en çok kazandıran yüzde ise 3,31 ile kimya petrol plastik oldu. Düşüş eğilimi gösteren Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk priminin ise 297 baz puana gerilediği belirtildi. Bugün açıklanan verilere göre, ABD'de perakende satışlar, ocakta yüzde 0,8 ile beklentilerin üzerinde azalış belilendi. Analistler ise küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankasının faiz indirimlerine beklenenden daha geç başlayabileceğine yönelik beklentilerin öne çıkmasına karşın açıklanan perakende satışlar verisinin ardından bankanın faiz indirimlerine yılın ikinci çeyreğinde başlayabileceğine yönelik öngörülerin de güç kazanmaya başladığını belirttiler.

Editör: Haber Merkezi