Haber Merkezi - İlk kez bu yıl düzenlenen Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali (BOTİF), Bodrumlulara “Merhaba” dedi! 3 Kasım Cuma akşamı İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın “Deli Dumrul” oyunuyla başlayan festivalde aynı zamanda 1.Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali Onur Ödülleri Seçkin Selvi, Dikmen Gürün, Haldun Dormen ve Yücel Erten'e verilirken, törene katılamayan Gürün'ün ödülü Seçkin Selvi'ye, Dormen'in ödülü ise Mustafa Alabora'ya takdim edildi. Festivalin yüzen sahnesi STS Bodrum’da, Jehan Barbur’un ev sahipliğinde bir hafta boyunca gerçekleşecek “Mavi Sürgün” okuma tiyatrosu da Mustafa Alabora ve Deniz Çakır’ın katılacağı ilk temsille 5 Kasım’da tiyatro severlerle buluşacak. 7 Kasım’da “Gelin Tanış Olalım” oyunu, 8 Kasım’da Sema Moritz’in “Efsane Hanımlar” konseri, 10 Kasım’da ise “Şarkıların Cumhuriyeti” başlıklı ücretsiz konserle devam edecek olan festival için tüm biletler Biletinial’da yer alıyor.

1.Uluslararasi-Bodrum-Tiyatro-Festivali-Afis

Açılışını İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın sahneye koyduğu “Deli Dumrul” oyunuyla yapan festival, Türkiye’den Donkişot Tiyatro’nun “Gelin Tanış Olalım” adlı prodüksiyonunu ağırlayacak. Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran’ın eş sanat yönetmenliğinde düzenlenen 1. Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali kapsamında Almanya’dan ise MomoAct’ın “Ashura” adlı prodüksiyonu sahnelenecek. 

Hitit şehri Kayalıpınar'da kraliyet ailesi üyelerinin mühürleri bulundu Hitit şehri Kayalıpınar'da kraliyet ailesi üyelerinin mühürleri bulundu

Festivalin en sıradışı etkinliği ise, cumhuriyet tarihinin ilk yelkenli okul gemisi STS Bodrum’da gerçekleşecek okuma tiyatrosu olacak. Festivalin yüzen sahnesi STS Bodrum, Bodrum’un simgesi haline gelen Halikarnas Balıkçısı’nın ölümünün 50. yılında, ünlü yazarın “Mavi Sürgün”üyle gün batımına yelken açacak. Jehan Barbur’un ev sahipliğinde gerçekleşecek ve her bir temsilde Mustafa Alabora, Deniz Çakır, Derya Alabora, Kaan Çakır, Esra Akkaya, Kaya Akkaya, Gülbin Yeşil, Renan Bilek, Aslı Kobanbay, Kerem Kobanbay, Yonca Şahinbaş, Koray Şahinbaş, Berna Laçin ve Mustafa Avkıran gibi farklı tiyatro sanatçılarının “Mavi Sürgün”den bölümler okuyacağı etkinliğe, Barbur da muhteşem sesi ve şarkılarıyla eşlik edecek.

1.Uluslararasi-Bodrum-Tiyatro-Festivali-Acilis-1

Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali’nde aynı zamanda Almanya’dan Sema Moritz’in “Efsane Hanımlar” konseri Bodrumlu sanatseverlerle buluşacak. Dilek Türkan ve Oğuzhan Balcı’nın Muğla Büyükşehir Belediyesi Şehir Orkestrası’yla birlikte vereceği “Şarkıların Cumhuriyeti” konseri ise 10 Kasım’da Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi’nde ücretsiz olacak gerçekleştirilecek.

4 Kasım’da Yücel Erten ve Mustafa Avkıran’ın; 5 Kasım’da ise Daphnis Kokkinos ve Koza Tamdoğan’ın Bodrum Herodot Kültür Merkezi’nde halka açık söyleşiler gerçekleştireceği festival kapsamında, Pina Bausch Dans Tiyatrosu’nun dansçısı ve prova yönetmeni Kokkinos aynı zamanda profesyonellere yönelik ve katılımın rezervasyonla mümkün olduğu bir atölye çalışması da düzenleyecek.

uluslararasi_bodrum_tiyatro_festivali_basladi_h39919_8c620

Editör: Deniz Ali Tatar