Dünya

Böcek istilasına maruz kalan Türk gemisine İsrail'de el konuldu

Türk şirketi Dalyan Denizcilik'e ait olan ve Mert Gemicilik tarafından işletilen Palau bayraklı kargo gemisi Serafina'ya, mürettebatı ciddi insanlık dışı koşullarda çalıştırıldığı gerekçesiyle İsrail’de el konuldu.

Abone Ol

Sözcü'den Hazar Dost'un haberine göre; Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF), birden fazla şikayet edilen Serafina isimli gemiye İsrail’in Hayfa limanına yaklaştığı 22 Temmuz’da baskın yaptı. 

Gemide, gıda stoğunun bittiği, soğuk hava depolarının çalışmadığı, tuvaletlerin ve yaşam alanlarının pirelendiği tespit edildi. 

Uygunsuz gıda depolaması ve böcek istilası gibi tespitler yapan ITF Müffettişi Assaf Hadar, dört yıldır denetim yaptığını fakat karşılaştığı durumun en kötüsü olduğunu belirtti.   

12 Türk vatandaşı, Mısır ve Azerbaycan'dan beş kişiden oluşan Serafina gemisine yapılan baskının görüntülerine ulaşıldı. Görüntülerde, depolarda hiçbir gıdanın kalmadığı gözükürken soğuk hava depolarının da çalışmadığı anlaşılıyor. 

Dalyan Denizciliğe ait olan ve Mert Marine tarafından işletilmeye başlanılan kuru yük gemisi Serafina, Sri Lanka’da Türk mürettebatı gemiye aldı. 

Ardından Mısır’a gelindi. Gemici Şafak Karabina, geminin bakımsızlık nedeniyle batma tehlikesi geçirdiğini, makine dairesinin sefer sırasında su aldığını anlattı. Denizin ortasında yalnız bırakıldıklarını söyleyen Karabina, İsrail sınırına girdikleri anda yetkililerden yardım istedi. 

Haberin tamamını okumak için tıklayın.