Milli para judocu Ecem Taşın Çavdar, Paris 2024'te bronz madalya kazandı! Milli para judocu Ecem Taşın Çavdar, Paris 2024'te bronz madalya kazandı!

Haber Merkezi- Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un talebiyle Paris'te düzenlenen "Gazze'deki Siviller için Uluslararası İnsani Konferans"a bir video mesaj göndererek, Gazze'de somut adım atma zamanı olduğunu belirtti.

Aralarında kadınlar ve çocukların da bulunduğu Gazze'deki sivillerin "hiç bitmeyen kabusla" karşı karşıya kaldığını vurgulayan BM Genel Sekreteri, "Mahalleleri yıkıldı, sevdikleri öldürüldü. Tepelerine bombalar yağarken en temel ihtiyaçları olan su, gıda, elektrik ve ilaçtan mahrum bırakılıyorlar" ifadelerini kullandı. 

Guterres, Gazze'ye hayat kurtarıcı yardımın girmeye başladığını dile getirerek, bunu "okyanusta küçük bir damlacık" şeklinde nitelendirdi. 

 "Desteğinizi talep ediyorum"

BM Genel Sekreteri, hastaneler, BM tesisleri, sığınaklar ve okulların korunması, yakıt dahil temel ihtiyaçların güvenli erişiminin sağlanması ve BM'nin Gazze halkı için 1,2 milyar dolarlık insani yardım çağrısının desteklenmesi gerektiğini vurguladı. 

"Desteğinizi talep ediyorum" diyen Guterres, "Şimdi somut adım atma zamanı. Birlikte bu korkunç acıyı dindirmeye yardımcı olabiliriz" diye ekledi.  

Editör: Esin Özdemir