Haber Merkezi- Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük düzenlenen basın toplantısında, Gazze ve Batı Şeria'daki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dujarric, "İnsanlar saatlerce ekmek kuyruğunda beklerken hava saldırılarına maruz kalıyor" dedi. 

Batı Şeria'da artan şiddetten derin endişe duyduklarını ifade eden Dujarric, Cenin Mülteci Kampı'na yönelik saldırıların can kaybı ve büyük zayiata yol açtığını vurguladı.

"Güneye kaçış devam ediyor"

Gazze'ye giren yardımın yetersiz olduğuna ve giriş noktalarının çoğaltılması gerektiğine dikkat çeken Dujarric, "Bölgedeki meslektaşlarımız, insanların güneye kaçmaya devam ettiğini aktarıyor. Dün 50 binden fazla kişinin yürüyerek ya da başka yollarla kaçtığı düşünülüyor" diye belirtti.

"İnsani ateşkes çağrımızı sürdürüyoruz"

İsrail'in günde 4 saatlik "insani ara" kararının gerçekten insani amaçlara mı yoksa İsrail güçlerinin daha rahat hareket etmesine mi hizmet sağlayacağının sorulması üzerine Dujarric, "Benim insani ara ifadesi kullandığımı duymadınız. Kelimelerimi çok dikkatle seçmeye çalışıyorum ve insani ara olarak adlandırmadım" ifadelerini kullandı.

BM Sözcüsü, tek taraflı olarak duyurulan araların bazı insanların geçişini sağlamış olabileceğini ekleyerek, "Biz insani ateşkes çağrımızı sürdürüyoruz. Bunun etkili olması için koordineli bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir" vurgusunda bulundu.

Hizbullah lideri Nasrallah'tan İsrail'le 'savaş' yanıtı Hizbullah lideri Nasrallah'tan İsrail'le 'savaş' yanıtı

Editör: Esin Özdemir