Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeli için “Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet Eğitimi” düzenledi.

Tekirdağ'da silahlı saldırıda 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı Tekirdağ'da silahlı saldırıda 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

Çocuk Koruma, Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet (TCDŞ) ve Toplum Temelli Koruma Eğitimi, 31 personelin katılımıyla gerçekleşti. 

Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi’nde yer alan Kadın Akademisi Kadın Danışma Merkezi’ndeki eğitimin birinci gününde standart özel ihtiyaç kodları anlatıldı.

Bununla birlikte, ilk günkü eğitimin öğleden sonraki oturumunda eğitim alan personel, kendi arasında gruplara ayrılarak farklı konularda vaka çalışmaları yaptı.

Cinsel Sömürü ve İstismar (CSİ) başlığı altında; cinsel sömürü, cinsel istismar ve cinsel taciz konuları ile CSİ vaka yönetiminin nasıl yapılması gerektiği örnekler ile açıklandı. İlk gün eğitimi, Toplum Temelli Koruma ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) iletişim araçlarının neler olduğu; soru, görüş, öneri bildirimi için hangi iletişim araçlarının kullanılacağı bilgisi anlatılarak sonlandırıldı.  

Eğitimin ikinci gününde ise Çocuk Koruma ve Çocuk Güvenliği Prensipleri ve 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu ve kanun kapsamında istismara, ihmale, sömürüye ve şiddete maruz kalan çocukların bakım ve koruma hizmetlerine ilişkin katılımcılara bilgi verildi. İnteraktif devam eden eğitimde soru-cevap yapıldı ve gruplara ayrılarak çalışmalar yürütüldü.

Muhabir: Kağan Karacehennem