Dünya

BM'den "2023, Filistinli mülteciler için büyük bir yıkım ve trajedi yılı oldu" açıklaması

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı, (UNRWA) yapılan yazılı açıklamada, 2023'ün, Filistinli mülteciler için büyük bir yıkım ve trajedi yılı olduğuna dikkat çekti.

Abone Ol

Haber Merkezi - Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'ndan (UNRWA) yapılan yazılı açıklamada, 2023'ün, Filistinli mülteciler için büyük bir yıkım ve trajedi yılı olduğu vurgulandı. 

Bu yıl yaşananları hatırlamanın, tüm zorluklara karşın Filistinli mültecilerin sarsılmaz kararlılığına bir övgü niteliğinde olduğu kaydedilen açıklamada; savaş, şiddet, yerinden edilme, yoksulluk ve kalabalık mülteci kamplarında zor hayat şartlarıyla mücadele eden Filistinli mülteciler için 2023'ün büyük bir yıkım ve trajedi yılı olduğuna dikkat çekildi. 

Bununla birlikte, Filistin sorununa adil bir çözüm bulunana kadar en kötü şartlarda bile Filistinli mültecilere destek ve hizmet sağlanacağı ifade edilen açıklamada, yıl boyu özveriyle çalışan UNRWA çalışanlarının, Gazze savaşında da kahramanlık göstermeye devam ettiği aktarıldı.