Sanders, İsrail'e silah satışını durduracak tasarıyı sunacak Sanders, İsrail'e silah satışını durduracak tasarıyı sunacak

Haber Merkezi - Birleşmiş Milletler (BM) raportörleri, Sudan'da Nisan 2023'ten bu yana ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında süren şiddetli çatışmalar nedeniyle halkın yaşadığı zorluklara ilişkin açıklama yaptı. 

Sudan'da 14 milyonu çocuk, yaklaşık 25 milyon kişinin acil insani yardıma ihtiyaç duyduğu bildirilen yazılı açıklamada, "Bu kişilerden 3 milyonu 5 yaş altı çocuk ve akut yetersiz beslenme sorunu yaşıyor" diye belirtildi. 

Bununla birlikte, Sudan'ın küresel olarak en hızlı gelişen krizlerden biriyle karşı karşıya olduğunu ifade edilen açıklamada, çatışmaların en az 13 bin kişinin ölümüne ve 33 bin kişinin yaralanmasına yol açtığı aktarıldı.

Açıklamada 4 milyon çocuğun yerinden edildiği ifade edilirken, şu cümlelere yer verildi: 

"Ülke dünyanın en fazla yerinden edilmiş çocuk kriziyle karşı karşıya. Ülke genelinde 170'ten fazla okul, ülke içinde yerinden edilmiş kişiler için acil durum barınaklarına dönüştürüldü. Sudan'da 20 milyon çocuk okula gidemiyor." 

Öte yandan, Sudan'da sağlık hizmetlerine erişimin sınırlı olmayı sürdürmesi ve güvenlik sorunu nedeniyle, ülkedeki hastanelerin yüzde 80'ine yakınının hizmet veremediği de aktarıldı.

Editör: Haber Merkezi