Haber Merkezi- Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İsrail'in Gazze'de saldırılara 4 saat ara vereceğini basındaki haberlerden öğrendiğini söyleyen Dujarric, insani amaçlarla verilecek araların kendileriyle koordine edilmesi gerektiğini açıkladı. 

BM'nin daha fazla bilgi toplamaya çalıştığına işaret eden Dujarric, "Biz de biraz önce haberleri gördük. İnsani amaçla Gazze'de çatışmaya verilecek aralar BM ile koordine edilmeli. Özellikle zaman ve yer konusu" dedi. 

Güvenli bölgelerle ilgili bir soruya da cevap veren Dujarric, "Bunun tam ne anlama geldiğinin netleştirilmesi lazım" diyerek, güvenli bölge kararını çatışmaya dahil olanlardan tek tarafın alamayacağını, yoksa bunun hem sivilleri hem de insani yardım çalışanları için risk teşkil edeceğini söyledi.

"BM bayrakları yarıya indirilecek"

Dujarric, 13 kasım Pazartesi günü New York'taki BM merkezi ve diğer ülkelerdeki BM kurumlarında bayrakların Gazze'de öldürülen BM personelini anmak için yarıya indirileceğini açıkladı. 

Hizbullah lideri Nasrallah'tan İsrail'le 'savaş' yanıtı Hizbullah lideri Nasrallah'tan İsrail'le 'savaş' yanıtı

Hayatını kaybeden BM personeli için 1 dakikalık saygı duruşu da yapılacağını ifade eden BM Sözcüsü, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de BM Yakın Doğu’daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) bağlı 99 kişinin öldürüldüğünü vurguladı.

Editör: Esin Özdemir