Mısır lideri Sisi, Türkiye'den ayrıldı Mısır lideri Sisi, Türkiye'den ayrıldı

Haber Merkezi - Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde Irak'taki gelişmeler görüşüldü. 

Üye ülkelere bilgilendirmelerde bulunan BM Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis-Plasschaert, Gazze'deki durum ile diğer yerlerdeki askeri faaliyetler nedeniyle hem genel anlamda Orta Doğu'nun hem de Irak'ın "kritik bir dönemeçte" olduğuna işaret etti. 

Irak hükümetinin, bölgesel gerginliğin Irak'a ve bölgeye yayılmasını engellemeye çalıştığını belirten Hennis-Plasschaert, saldırıların sürdüğüne dikkat çekti.

Hennis-Plasschaert, "Eğer saldırılar sürerse, Irak'ın özellikle son 18 ayda zor elde ettiği istikrar tehlikeye girer" diye belirtti. 

Irak'ın istikrar ve refahı sürdürebilmesi için "ortamın imkan sağlaması" gerektiğinin altını çizen Hennis-Plasschaert, bu ortamın sağlanması için de tüm tarafların itidalli davranması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi: 

"Daha önce de söylediğim gibi, saldırılarla mesaj vermek sadece gerginliği artırıyor, insanları öldürüyor ve yaralıyor." diyen Hennis-Plasschaert, "Güç gösterilerinin yerine, tüm çabalar Irak'ın daha geniş bir çatışmanın içine çekilmesini engellemeye odaklanmalı." 

Editör: Haber Merkezi