BM'ye rapor gönderildi: Çağrı cihazları elektronik mesaj yoluyla patlatıldı BM'ye rapor gönderildi: Çağrı cihazları elektronik mesaj yoluyla patlatıldı

Haber Merkezi- Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Karadeniz Tahıl Girişimi'ni tekrar canlandırmak için çabaları sürdürdüklerini ancak bunun zor olacağını vurguladı. 

"Reuters Next" adlı etkinlik kapsamında düzenlenen bir programa konuk olan Guterres, Ukrayna'da çözümün, uluslararası hukuk ve BM Şartı'na uygun olması gerektiğini belirtti. 

Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün güvence altına alınması gerektiğini ifade eden Guterres, "Bu sağlanabilecek mi, ne zaman olacak bilmiyorum ama yapılması gereken bu. Sorunu çözecek gücüm yok ama sesimin sorumluluğu var, barış sağlanmalı" dedi. 

BM Genel Sekreteri, Karadeniz Tahıl Girişimi'nin tekrar canlandırılmasıyla ilgili "Biz çabalarımızı sürdürüyoruz ancak Karadeniz Tahıl Girişimi'ni tekrar canlandırmak zor olacak" değerlendirmesinde bulundu. Girişimin canlandırılmasının taraflara fayda sağlayacağını dile getiren Guterres, "İdeal olan, tarafların Karadeniz'de seyrüsefer serbestisine onay vermesi olur ama bu sanırım şu anda hayalden öteye gidemez" diye belirtti.

Editör: Esin Özdemir