Haber Merkezi - Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana 132 çalışanının öldürüldüğünü bildirdi. 

UNRWA'dan yapılan açıklamada, 4 Aralık'ta, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya ile Gazze kentinde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı 2 okulunun doğrudan vurulduğunu, Deyr el-Belah ve Nusayrat bölgelerindeki 2 okulunun da dolaylı olarak hedef alındığı vurguladı.

Öte yandan, Gazze Şeridi'nde nüfusun yüzde 85'ine denk gelen, 1,9 milyon Filistinlinin yerinden edildiği ifade edilen açıklamada, 5 Aralık itibarıyla 1,2 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin Gazze genelindeki 155 UNRWA tesisine sığındığı kaydedildi 

Ayrıca, söz konusu açıklamada, Gazze Şeridi'nin orta kesimi ile güneydeki Han Yunus ve Refah'taki 98 UNRWA tesisinde 1 milyon yerinden edilmiş Gazzelinin kaldığı, bu 98 tesisin 64'ünün de Han Yunus ve Refah'ta bulunduğu belirtildi.

Sanders, İsrail'e silah satışını durduracak tasarıyı sunacak Sanders, İsrail'e silah satışını durduracak tasarıyı sunacak

Editör: Esin Özdemir