Dünya

​​​​​​​ BM: Gazze cehennem çukuru haline geliyor 

İsrail'den BM'ye yapılan talepte, "Gazze'deki Filistinlileri 24 saat içinde güneye kaydırın" denildi. İsrail'in çağrısının 'dehşet verici' olduğuna vurgu yapan BM ise "Gazze hızla cehennem çukuru haline geliyor ve çöküşün eşiğinde" açıklamasını yaptı.

Abone Ol

Haber Merkezi - İsrail ordusu, BM'ye acil bildirimde bulundu. İsrail'den BM'ye yapılan talepte, "Gazze'deki Filistinlileri 24 saat içinde güneye kaydırın" denildi. Birleşmiş Milletler ise böyle bir hareketin yıkıcı sonuçları olacağı yönünde uyarı yaptı. İsrail ordusundan, sivillerin güneye kaydırılması talebinin iptal edilmesi istendi. İsrail ordusu bu talebin, BM personeli için de geçerli olduğunu kaydetti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), İsrail'in, Gazze ve Lübnan'daki askeri operasyonlarında beyaz fosfor kullandığını belirtti. Öte yandan Gazze sınırında ise tank hareketliliği dikkat çekti.

İsrail ordusunun "1 milyondan fazla sivilin 24 saatte ülkenin güneyine taşınması" çağrısına yanıt veren Birleşmiş Milletler, "İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki 1 milyondan fazla sivilin 24 saatte taşınması yönündeki çağrısı dehşet verici. Gazze hızla cehennem çukuru haline geliyor ve çöküşün eşiğinde" açıklamasında bulundu.