Haber Merkezi- Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, yardım taşıyan 14 tırın Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye girdiğini açıkladı.

Trump’tan Taylor Swift’e sert tepki: “Nefret Ediyorum'' Trump’tan Taylor Swift’e sert tepki: “Nefret Ediyorum''

Griffiths, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gazze'ye ulaşan yardımlara ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Yardımların Mısır Kızılay’ı ve BM tarafından sağlandığını kaydeden Griffiths, bunu "insani yardıma şiddetle ihtiyaç duyan milyonlarca insan için küçük bir umut ışığı" olarak nitelendirdi. Çok daha fazlasına ihtiyacın olduğunu belirten Griffiths, "Özellikle Filistin tarafındaki yardım çalışanlarına, risklere rağmen malları boşaltmak için hemen harekete geçtikleri için minnettarım. Gerçek kahramanlar. Onların da korunmaya ihtiyacı var" dedi.

Griffiths, 21 Ekim'de yaptığı açıklamada, İsrail ile Filistin arasında çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana ilk kez bir yardım konvoyunun Gazze'ye girdiğine ilişkin duyuruyu memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, sınırı geçen 20 tırlık ilk yardım konvoyunda, Mısır Kızılay’ı ile BM'den sağlanan ve BM'nin desteğiyle Filistin Kızılay’ı tarafından teslim alınmasına izin verilen hayat kurtarıcı malzemelerin yer aldığını ifade etmişti.

Editör: Esin Özdemir