Dünya

Blinken, Avrupalı mevkidaşları ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken,  Avrupalı mevkidaşları ile yaptığı görüşmede, "bağımsız bir Filistin devleti" için taahhüdünü tekrarladı.

Abone Ol

Haber Merkezi - ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile yaptığı telefon görüşmesinde "bağımsız bir Filistin devleti" için taahhüdünü tekrarladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Blinken, Fransız, Alman ve İngiliz mevkidaşları ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Söz konusu görüşmede Gazze'de insani yardımların bir an önce sağlanması ve sivil kayıpların en aza indirgenmesine dikkat çeken Blinken, bölgedeki gerginliğin daha fazla tırmanmasının engellenmesinin önemine işaret etti. 

Öte yandan, ABD'nin bağımsız bir Filistin devleti kurulması taahhüdünün altını çizen Blinken, Kızıldeniz'de Husilerin gemilere yönelik saldırılarını kınadı ve deniz güvenliği konusunda iş birliğine ilişkin çağrıda bulundu.

Görüşmede, Ukrayna'ya yardımlar konusunu da ele alındı.