Spor

Bisiklet sürüş sertifikalı kadınlar yollarda

Beylikdüzü'nde kadınlara özel bisiklet sürüş eğitimi programları ile bisiklet kullanımına olan ilgi yaygınlaştırılıyor.

Abone Ol

 Atila Güvenç

Kadınlara özel "Pedallar Kadınlar İçin Dönüyor" denilerek Beylikdüzü'nde başlatılan bisiklet sürüş eğitiminde 200 kadın bisiklet sürücüsü sertifikalarını aldı.

Kırlangıç Bisiklet Spor Kulübü'nün Beylikdüzü Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği eğitimlere katılım sağlayan kadınlar, bisiklet sürüş eğitimleri sonrası işlerine giderken veya spor amaçlı aktivitelerinde daha güvenli olarak yollara çıkabilecek.

Bisiklet sürüş eğitimi programında; kadınlara güvenli bisiklet sürüş teknikleri, trafik kuralları ve temel bakım konularında bilgiler verildi. Eğitimlerde daha önce hiç bisiklet sürme eğitimi almamış ya da kendini geliştirmek isteyen 200'e yakın kadın bisiklet sürücüsüne sertifikaları verildi. Yaşam Vadisi 1 Etap Çanakkale Rölyef Alanı'nda düzenlenen sertifika törenine Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Emel Turan, Beylikdüzü Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Mehmet Esmer, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda bisiklet meraklısı katıldı.

"Eğitimlerimiz bundan sonra da devam edecek"

Yaşamda bisiklet kullanmanın önemine değinen Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Emel Turan, ilçedeki bisiklet yollarının kullanımını teşvik ederken "Eğitimlere katılanlar başarıyla ayrıldı. Kimi düştü, kimi kalktı ama sonunda bisiklet sürmeyi öğrendi. İyi bir işe imza attığımızı göstermiş oldunuz. Bu çabaların karşılığı bir belgeyle, bir anı olarak kalsın istedik. Eğitimlerimiz bundan sonra da devam edecek. '"Ben de öğrenmek istiyorum' diyenlerin bizimle iletişime geçmesi yeter. Beylikdüzü Belediyesi olarak bisiklet yolları yapıyoruz ve bisiklet yollarımızın uzunluğu, ilçemizin bisiklet sürmeye elverişli olduğunu gösteriyor. Yeter ki isteyelim, burada buluşalım, sürüşlerimizi yapalım, öğrenmekle bırakmayalım" diyerek kadınlara çağrıda bulundu.