İSTANBUL (AA) - Polat Holding ve BASE işbirliğiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı, kamusal alanda sanat projesiyle kutlanıyor.

Piyalepaşa Çarşı'da açılışı gerçekleştirilen sergi, 12 Kasım'a kadar sanatseverlerle buluşacak.

Adana'da dere yatağına düşen otomobildeki 2 kişi yaralandı Adana'da dere yatağına düşen otomobildeki 2 kişi yaralandı

Serginin açılışına, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile sanat ve iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, açılışta yaptığı konuşmada, Beyoğlu bölgesinin bağımsızlık mücadelesinin kazanılması konusundaki önemini anlattı.

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat da Piyalepaşa Çarşı'da 8 modern sanat galerisine ev sahipliği yaptıklarını belirtti.

Polat, "BASE İstanbul işbirliğimiz ise bizim için bambaşka bir anlam taşıyor. Cumhuriyetimizi kutlamak ve sanata ve sanatçıya sonsuz kıymet atfeden Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Atatürk'ü hatırlamak için bir aradayız." dedi.

Türkiye genelindeki sanatçılara yapılan açık çağrıyla toplanan yüzlerce başvuru, Oktay Duran, Dursun Gündoğdu, Elif Jalili, Erdil Yaşaroğlu ve Moiz Zilberman'ın arasında bulunduğu sanat dünyasının önde gelen isimlerinin yer aldığı jüri tarafından incelendi.

Başvurular arasından seçilerek hazırlanan sergide, açık alana uygun 14 heykel ve enstalasyon yer alıyor.

Sergi kapsamında Ercan Yılmaz'ın "100. Yıl Coşkusu", Rojbin Yolcu'nun "Ütopik İrade", Beyzanur Soyer'in "Gölgemden Tanı Beni", Aslan Nayeb'in "Us", Nurcan Kır'ın isimsiz eseri, Burcu Günay'ın "Sofra", R. Nur Özel'in "Vertebra/Omur", Rabia Şeremetli'nin "Bu Dünya Öküzün Boynuzunda Değil, Bu Dünya Ellerinizin Üstünde Duruyor", Saltık Doğa Özsar'ın "Payidar", Eda Çiftçi'nin "Özgürlük Kuşları", Şule Yılmaz'ın isimsiz, Fatoş Dikenova'nın "Cumhur", İlyas Arapoğlu'nun "Umut", Celal Yunus Emre Avcı'nın "Mezarlık Selvisi İkonu" isimli işlerinin yanı sıra Mert Ege Köse'nin anıtsal heykeli beğeniye sunuluyor.

Kaynak: aa