Haber Merkezi - Dünyada “Open Singing” olarak bilinen ve müzisyenlerin bir araya gelerek 7’den 70’e şarkı söyledikleri etkinlik formatı, ülkemizde “Birlikte Söyle” adıyla Devlet Çoksesli Korosu ülkemizde hayata geçirildi. Birlikte Söyle ilk kez , her yıl aralık ayının ikinci pazarı kutlanan Dünya Koro Günü etkinlikleri kapsamında 12 Aralık 2021’de CSO Ada Ankara Tarihi Salon’da , Koro Kültürü Derneği’nin katkılarıyla yurdun dört bir yanından gelen katılımcılarla gerçekleşmişti.

Afiş-2

Devlet Çoksesli Korosu, 2023-2024 sanat sezonunun öne çıkan etkinlik formatlarından Birlikte Söyle için, 20-21 Ocak 2024 tarihlerinde yine yurdun dört bir yanından katılımcı korolar ve bireysel katılımcılarla CSO Ada Ankara Tarihi Salon’da önce koroların sırayla konserler verdiği ve CSO Ada Ankara Ana Salon’da yaklaşık 1500 katılımcı ile “Korolar Buluşması: Birlikte Söyle” etkinliğini gerçekleştirdi. Bu etkinliğin ilk ayağı, 20 Ocak Cumartesi gerçekleşti.

Sevda Cenap And Müzik Vakfı’nın mekan sponsoru olduğu etkinliğin ilk gününde; Arkhe Mülkiye Çoksesli Korosu, Anchorus, Feminanka Kadınlar Korosu, Muammer Sun Eğitişim Korosu, Müzed Muammer Sun Korosu ve Alegria Korosu sahne aldı. Yarın yani 21 Ocak Pazar günü ise CSO Ada Ankara Tarihi Salon'daki program şu şekilde:

Ağrı'da coğrafi işaretle tescillenen geven balının tanıtıldığı festival başladı Ağrı'da coğrafi işaretle tescillenen geven balının tanıtıldığı festival başladı

11.00 Nilgün Tuzkaya şefliğinde Ankara Çoksesli Korosu ve Muzaffer Arkan Korosu

13.00 Tayfun Ünver şefliğinde Ankara Vokal

Editör: Haber Merkezi