Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, 9 Haziran 2022 tarihinde TÜİK’in verilerine karşı yapılan protestoyla ilgili yargılanan üyeleri için Ankara Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Konfederasyon Genel Mali Sekreteri Hasan Kütük, emekçilerin mücadelesinin süreceğini kaydederek, "İktidarın krizi derinleştiren ve enflasyonu artıran politikaları kamu emekçilerini ve emekçileri yoksulluğa sürüklemektedir. Temmuz ayında milyonlarca çalışanın ve emeklinin kaderini hükümetin ve TÜİK’in keyfine bırakmayacağız" dedi.

Kütük, TÜİK’in verilerini ve iktidarın politikalarını eleştirerek, "İktidarın krizi derinleştiren ve enflasyonu artıran politikaları kamu emekçilerini ve işçileri yoksulluğa sürüklemektedir. Konfederasyonumuz, 9 Haziran 2022’de açıklanan enflasyon oranlarını protesto etmek için TÜİK önünde eylem yapmak istemiştir. Ancak bu eylem, polisin sert müdahalesiyle karşılaşmış ve üyelerimiz Ankara 34’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmıştır. Bu süreçte konfederasyonumuzun haklı davası susturulmak istenmiştir" diye konuştu.

"Arkadaşlarımızın değil, TÜİK yöneticilerinin yargılanması gerekir"

Kütük, TÜİK’in güvenilirliğini sorgulayarak, "Bugün konfederasyonumuz ve Türkiye’nin en az güvenilir kamu kurumlarından biri haline getirilen TÜİK hakkında karar verilecektir. Bir kez daha TÜİK’in verilerle oynamasıyla suç işlediğini söylüyor ve burada arkadaşlarımızın değil, TÜİK yöneticilerinin yargılanması gerektiğini vurguluyoruz" dedi.

Randevu bekleyen hasta sayısı yüzde 30 azaldı Randevu bekleyen hasta sayısı yüzde 30 azaldı

Kütük, KAMU-AR’ın ve bağımsız kurumların açıkladığı enflasyon oranları ile TÜİK’in oranları arasındaki farklara dikkat çekti.

"Milyonlarca çalışanın ve emeklinin kaderini yine TÜİK belirleyecek"

Kütük, temmuz ayının milyonlarca çalışan ve emekli için kritik olduğunun altını çizerek şöyle konuştu;

"Temmuz ayı 4 milyonu aşkın kamu görevlisi, 2,5 milyona yakın memur emeklisi ve milyonlarca asgari ücretli ile emekli maaşı alan için kritik bir süreçtir. TÜİK’in ne yapacağını bilmiyoruz çünkü verileri şeffaf değil. TÜİK, yargı kararına rağmen madde fiyat listesini açıklamıyor. Temmuz ayında milyonlarca çalışanın ve emeklinin kaderini yine hükümet ve TÜİK belirleyecektir" 

Editör: Nur Yıldız