FED 4 yıl sonra ilk kez faiz indirimi yaptı FED 4 yıl sonra ilk kez faiz indirimi yaptı

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu üyeleri, kamuda uygulanacak tasarruf tedbirleriyle ilgili düzenlemenin Meclis'te kabul edilmesinin ardından açıklama yaptı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Mali Sekreteri Hasan Kütük, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Ankara İl Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, tasarruf tedbiri adı altında çalışanların ellerinden haklarının alınmasını eleştirdi.

"Tasarruf denildiği an iktidar gözünü yoksulun cebine dikiyor"

Kütük, şunları söyledi:

"Tasarruf denildiği an bu iktidar, gözünü emeklinin, emekçinin, yoksulun cebine dikiyor. Yani açlığa, yoksulluğa, sefalete mahkum ettiği insanların yetmiyormuş gibi 'elinde neyin varsa bana vereceksin, ben bunu senden alırım' diyor. Biraz vicdan. Zaten o insanların verebileceği bir şey yok. O insanların lojmanına, servisine, yediği yemeğe, içtiği çaya göz dikiyorsun. Bu insanları bu sefalete mahkum etmenin karşılığında hiç mi vicdanın sızlamıyor? Eğer bir tasarruf edilecekse saraylarınızdan, saltanatınızdan, yönetim kurulu üyeliği verdiğiniz yandaşlarınızdan bekleyin."

"Sona gelen iktidarın son çırpınışı"

Kütük, konuşmasına şöyle devam etti;

Emekliye, emekçiye, asgari ücret ile yaşamak zorunda kalan herkese diyoruz ki bu bir çırpınıştır; bu artık yavaş yavaş sona gelen iktidarın son çırpınışıdır. Demokratik ve meşru yollardan bütün emekçileri buna karşı ortak bir mücadele etmeye davet ediyoruz."

Editör: Nur Yıldız