Çankaya Belediyesi'nden "Sağlıklı Anne-Bebek Yolculuğu" paneli Çankaya Belediyesi'nden "Sağlıklı Anne-Bebek Yolculuğu" paneli

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e iade-i ziyarette bulunmasının ardından iki lider kırk gün arayla bir araya geldi. Erdoğan ve Özel'in 2 Mayıs'ta ilk kez tarihi zirvede bir araya geldiği görüşme trafiğinin süreceği bilgisi verildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e CHP Genel Merkezi'nde iade-i ziyarette bulundu. Bir buçuk saat süren görüşmenin her iki taraf açısından olumlu geçtiği kaydedildi.

Erdoğan bu görüşmenin üzerine Özel'e kırk gün sonra iade-i ziyaret gerçekleştirdi. Bu görüşme, Erdoğan'ın 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'ne gitmesi anlamına geliyor.

Görüşmeye ilişkin edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i KKTC'nin 50'nci yıl törenlerine davet etti. Daha önce Ersin Tatar ile görüşmesinde de KKTC'ye gideceğini belirten Özel, 20 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Lefkoşa'da bir araya gelecek.

Erdoğan ve Özel ilk kez 2 Mayıs'ta AKP Genel Merkezi'ndeki tarihi zirvede bir araya gelmişti.

Muhabir: Ziya Burak Erol