Güncel

Bir buçuk saat sürdü: Erdoğan-Özel görüşmesi bitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi lideri Özgür Özel'in CHP Genel Merkezi’ne gerçekleşen görüşmesi sona erdi. Görüşmenin yaklaşık bir buçuk saat sürdüğü belirtildi.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 2 Mayıs’ta AKP Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye gitmişti. Görüşme esnasında CHP Genel Merkez’e bir iade-i ziyarette bulunacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasnın ardından Özel, geçtiğimiz hafta görüşme tarihini 11 Haziran olarak açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün, 18 yılın ardından CHP Genel Merkezi’ne geldi. Son olarak 2006 yılında, CHP Genel Merkezi’nin açılışından sonra dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğa'ı Özgür Özel karşıladı.

CHP lideri Özel'in makamında gerçekleşen görüşmede, emekli maaşı ve asgari ücrete ara zam, kayyum atamaları, Gezi Davası tutukluları, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi ve tutukluluğunun devamı, Sinan Ateş cinayeti, adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar, Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanmaması, öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması, belediyelerin borçları konularının görüşüldüğü ön görülüyor. Görüşmede, 2 Mayıs’ta olduğu gibi liderlere AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ile CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Namık Tan, not tutmak için eşlik etti.

Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından Erdoğan'ın ziyareti sona erdi. CHP lideri Özel'in görüşme sonrasında CHP MYK'sını toplayacağı öğrenildi.