Haber Merkezi - Türkiye'nin dört bir yanından binlerce emekli, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Tandoğan'da düzenlediği Büyük Emekli Mitingi'nde bir araya geldi. Talepleri için sabah erken saatlerden itibaren meydanı doldurmaya başlayan emekliler, "Mutfakta yangın var, bıçak kemiğe dayandı", "Krizin bedelini biz ödemeyeceğiz" yazılı pankartlar ve dövizler taşıdı.
 
ANKA'dan Dilan Kutlu ve Mehmet Oflaz'ın haberine göre, emeklilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Ankara'da Tandoğan Meydanı'nda düzenlenen mitinge Türkiye'nin farklı bölgelerinden binlerce emekli ve emekçi katıldı.

Emeklilerin taleplerini  dile getiren sloganlar attığı mitinge, DİSK Emekli-Sen, Tüm Emeklilerin Sendikası, Bağımsız Emekliler Sendikası, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ve birçok sivil toplum kuruluşunun üyeleri de katıldı.

Öte yandan, meydanda, katılımcıların ellerindeki "Emekliler için zordur geçim, Özgür Özel acele seçim", "Onurlu yaşam hakça paylaşım", "insanca hakça bir yaşam için", "Mutfakta yangın var, bıçak kemiğe dayandı", "Biz torunlarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız ya siz" , "Krizin bedelini biz ödemeyeceğiz" yazılı döviz ve pankartlar dikkat çekiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel'in saat 14.00'te miting meydanında hazırlanan platforma çıkarak, konuşma yapması bekleniyor. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, İstanbul'da ziyaretlerde bulundu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, İstanbul'da ziyaretlerde bulundu

Editör: Haber Merkezi