BBC'nin aktardığına göre cumartesi günü Biden'ın danışmanları, Başkan'ın Covid-19 izolasyonundan göreve dönünce izlemesi için bir kampanya takvimi hazırlıyordu. Biden bu sırada Delaware'deki evinde Covid'i aşmaya çalışıyor ve adaylıktan çekilmesi için üzerinde artan baskıyı değerlendiriyordu.

Rusya, nükleer santral saldırılarına karşı Avrupa'yı uyardı Rusya, nükleer santral saldırılarına karşı Avrupa'yı uyardı

BBC'ye konuşan kaynaklara göre Biden, pazar sabahı adaylığını sürdürme kararından vazgeçti.

Kaynaklara göre cumartesi akşamüstü Biden, kendisine yakın isimlerden oluşan isimlerden bir ekiple bir araya geldi; en yakın olduğu danışmanlarından Steve Richetti, baş stratejisti Mike Donilon, özel kalem müdürü yardımcısı Annie Tomasini ve eşi Jill Biden'ın özel kalem müdürü Anthony Bernal. Bu ekip, anketleri inceledi ve Biden'ın Trump'ı yenme şansı olup olmadığını tartıştı. 

Habere göre Biden tarafı, Başkan'ın yarışta kaldığı senaryoda bu hafta daha fazla Demokrat'ın kendisine çekilmesi yönünde bir çağrı yapmasını bekliyordu. Anket sonuçları ve bu olasılıklar konuşulduktan sonra Biden 50 yıllık siyasi kariyerinin en zor kararını vererek adaylıktan çekildi.

BBC'ye konuşan bir Beyaz Saray yetkilisi, "Biden birkaç gündür bu konu üzerine düşündüğünü söyledi. Kararı sadece yakın çevresiyle paylaşmış" bilgisini verdi.

Birçok Beyaz Saray görevlisi ve seçim kampanyası çalışanı Biden'ın planlarından haberdar değildi ve artık aday olmadığını sosyal medya üzerinden öğrendi.

Editör: Ziya Burak Erol