Dünya

Biden'dan abur cubur firmalarına 'shrinkflasyon' isyanı: Paketlerde artık daha az cips var

ABD Başkanı Joe Biden, fiyatları sabit tutan şirketlerin, ürünleri küçülttüğüne ya da paket içeriğini azalttığına isyan ederek, "Amerikalılar enayi yerine koyulmaktan sıkıldı" dedi.

Abone Ol

Haber Merkezi - ABD Başkanı Joe Biden, dün akşam düzenlenen Super Bowl öncesi bir video paylaşarak, fiyatları sabit tutan şirketlerin, ürünleri küçülttüğüne ya da paket içeriğini azalttığına dikkat çekti. 

Şirketlere 'shrinkflasyon' uyarısında bulunan Başkan Biden, "Maç için atıştırmalık satın alırken bir şeyi fark etmiş olabilirsiniz: Spor içeceği şişeleri daha küçük, bir paket cipste daha az cips var ama yine de sizden aynı miktarda ücret alıyorlar" diye belirtti.

Öte yandan, "Amerikalılar enayi yerine koyulmaktan sıkıldı" diyen Biden, şirketlere buna bir son vermeleri gerektiği konusunda çağrı yaptı. 

Biden'ın söz konusu videosunda, Doritos, Breyers ve Tostitos gibi markaların ürünleri yer aldı.

David Chavern: Biden, yönetimi sırasında devam eden enflasyonu başka yöne çekiyor

Tüketici Markaları Derneği Başkanı ve CEO'su David Chavern ise Biden'ın, yönetimi sırasında süren enflasyondan dikkati başka bir yöne çektiğine işaret ederek, "Başkanın, yönetimi sırasında devam eden enflasyondan dikkati başka yöne çekmesi gerektiğini takdir ediyoruz" ifadelerini kullandı.