Güncel

Biden, Rus muhalif Navalni'nin ölümünden Kremlin'i sorumlu tuttu

19 yıl hapis cezasına çarptırılan Rus muhalif Aleksey Navalnıy'in hayatını kaybetmesi sonrası ABD Başkanı Biden, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar olabileceği sinyalini verdi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Rusya Devlet Başkanı Putin'in en büyük rakiplerinden biri olarak gösterilen ve 2021'de 19 yıl hapis cezasına çarptırılan muhalif lider Aleksey Navalnıy cezasını çekmekte olduğu Yamalo-Nenets bölgesindeki hapishanede hayatını kaybetti. Haberi Rusya Federal Cezaevi Hizmetleri (FSİN) duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Navalnıy'ın ölümüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Navalnıy'ın daha önce zehirlenmesini hatırlatan Biden, "Aleksey Navalnıy'ın ölümüyle ilgili haberlere hem şaşırmadım hem de öfkelendim. Putin, onu zehirledi, tutuklattı ve yargılattı. Onu hapishaneye gönderdi ve izole etti" dedi.

Biden, "Navalnıy'ın ölümünden Putin sorumludur. Onun başına gelenlerden Putin sorumludur. Navalny'nin başına gelenler Putin'in vahşetinin bir başka kanıtıdır. Kimse kandırılmamalı" diyerek Moskova'ya bugüne kadar çok sayıda yaptırım getirdiklerini hatırlattı, Navalnıy'ın ölümü bağlamında yeni yaptırımlar uygulanabileceği konusunda uyardı.

ABD Başkanı Biden, Haziran 2021'de yaptığı bir konuşmada, Rus lider Putin'i, Navalni'nin ölmesi durumunda "yıkıcı" sonuçlar olacağı konusunda uyarmıştı.