Hizbullah: Cihaz saldırısında 4 mensubumuz öldü Hizbullah: Cihaz saldırısında 4 mensubumuz öldü

Haber Merkezi - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile kameraların karşısına geçen Biden, Gazze’de hastanede yaşanan patlamayla ilgili “Gördüğüm kadarıyla bunu siz değil, diğer taraf yapmış gibi görünüyor. Ancak dışarıda bundan emin olmayan pek çok insan var, bu yüzden çok şeyimiz var - pek çok şeyin üstesinden gelmeliyiz" dedi. Biden olayla ilgili duyduğu üzüntüyü de ifade etti.

El Ehli el Arabi hastanesine yönelik saldırının ardından taraflar birbirini suçlamıştı. İsrail, en az 500 kişinin öldüğü patlamaya Filistinli İslami Cihad grubunun attığı bir füzenin neden olduğunu iddia ederken, Filistinli yetkililer saldırıyı İsrail’in yaptığını savundu.

"Hamas tüm Filistin halkını temsil etmiyor"

Biden açıklamalarında Hamas’ın 7 Ekim saldırılarında 31 Amerikalının öldürüldüğünü ifade ederek, Hamas’ın DAEŞ’i gölgede bırakacak suçlar işlediğini kaydetti. Biden ayrıca, Hamas tüm Filistin halkını temsil etmediğini vurguladı.

Netanyahu, Hamas’ın 7 Ekim’deki İsrail saldırılarından bahsederek, ABD’nin rehin tutulanların geri getirilmesi için ülkesinin gösterdiği kararlılığı desteklediğini bildiğini ifade etti.

7 Ekim’de Hamas’ın 1400 İsrailliyi öldürdüğünü kaydeden Netanyahu, “Medeni dünya nasıl ki Nazileri ve DAEŞ’i yenmek için birlik olduysa, Hamas’ı yenmek için de birlik olmalı” dedi.

Netanyahu, Biden’a “Ziyaretiniz bir Amerikan Başkanı'nın savaş zamanı İsrail’e yaptığı ilk ziyarettir” diyerek, ABD’ye "bugünkü, yarınki ve her zamanki" desteği için teşekkür etti.

Editör: Erva Gün