CHP Denizli Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Ankara Kurtuluş Parkı’nda eylemlerini sürdüren maden işçilerini ziyaret etti.

Biçer Karaca, ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Bugün direnişlerine devam ettikleri Kurtuluş Parkı'nda maden işçilerini ziyaret ettik. Soma’daki Fernas Madencilik işçilerinin, insanlık dışı çalışma koşullarına karşı verdikleri hak mücadelesi, adalet arayışının çarpıcı bir örneğini teşkil ediyor. 38 gündür süren bu uzun bir direniş yalnızca fiziksel bir meydan okuma değil, aynı zamanda toplumsal bir bilinçlenme çabasına da örnek...

Madencilerin karşılaştığı zorluklar, işçi hakları ihlalleri ve iş güvenliği standartlarının yetersizliği üzerinden şekilleniyor. Bu durum, emekçiler için hem fiziken hem de manen zedeleyici bir yaşam demek. Adım adım ilerleyerek, toplumun dikkatini bu haksızlıklara çekmeyi ve çözüm yolları üretmeyi hedefleyen 38 günlük bu direniş, madencilerin kararlılığını ve dayanışma ruhunu da gözler önüne seriyor. Her bir adım, yalnızca madencilerin değil, benzer durumda olan tüm emekçilerin de sesi olmayı amaçlıyor. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi, iş güvenliğinin artırılması ve temel hakların teslim edilmesi için atılan bu adımlar, gelecek için daha adil ve eşit bir çalışma ortamının yaratılmasına öncülük ediyor.

Madencilerin mücadelesi, sadece kendi hakları için değil, tüm işçi sınıfının insan onuruna yakışan çalışma koşullarına sahip olması için de verilen evrensel bir mücadele. Bu nedenle, Soma madencilerinin bu yürüyüşü, bu direnişi ve talepleri, toplumun her kesimi tarafından desteklenmeli ve daha iyi bir gelecek için ortak bir hedef oluşturulmalıdır."

Diyarbakır Barosu, Narin Güran dosyasına müşteki sıfatıyla katılacak Diyarbakır Barosu, Narin Güran dosyasına müşteki sıfatıyla katılacak

Editör: Nur Yıldız