Genel

Beypazarı'nda şehidin adını taşıyan çeşme törenle açıldı

Abone Ol

ANKARA (AA) - Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Seçkin Çil'in ailesi tarafından çocukları adına yaptırılan çeşmenin açılışı yapıldı.

2016'da şehit olan Çil'in ailesini tarafından Saray Mahallesi'nde yaptırılan "Seçkin Çil Çeşmesi"nin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Belediye Başkanı Özer Kasap, törende yaptığı konuşmada, çeşmenin hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Şehidimizin mekanı cennet olsun. Belediye olarak her zaman şehit ve gazi ailelerinin yanındayız. Ülkemizin bir karış toprağını kimseye böldürmeyiz." dedi.

Şehidin babası Ali Çil ise oğlunun adını taşıyan çeşmenin açılışını yaptıkları için çok mutlu olduklarını vurgulayarak, açılışa katılanlara teşekkür etti.

Şehidin eşi Beyza Çil de çok mutlu ve gururlu olduklarını dile getirerek, "Köyünde dağlarına baktığı yerde, yolun kenarında çeşmesini yaptırdık. Ailece çok mutluyuz. Destek verenlerden, açılışa gelenlerden Allah razı olsun. Köyümüzde eşimin adı yaşatılacak ama o zaten bizim gönüllerimizde yaşıyor." ifadesini kullandı.

Çeşmenin açılışının yapılmasının ardından köy camisinde mevlit düzenlendi, köy konağında yemek ikramında bulunuldu.

Açılışa şehidin yakınlarının yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Oğuzhan Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.