Eğitim

Beypazarı’nda öğretmen ve okul müdürlerine ilk yardım eğitimi başladı

Beypazarı’nda, okul müdürleri ve öğretmenlere yönelik ilk yardım eğitim seminerleri başladı. Seminerler, Sağlık Bakanlığı uzmanları tarafından Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları arasında yapılan protokol çerçevesinde düzenleniyor.

Abone Ol

Beypazarı ilçesinde, okul müdürleri ve öğretmenler için ilk yardım eğitim seminerleri verilmeye başlandı. Halk Eğitim Merkezi (H.E.M) salonlarında düzenlenen eğitimler, Sağlık Bakanlığı uzmanları tarafından sunuluyor. Eğitimler, Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında gerçekleştiriliyor.

Seminerlerde öğretmenler, öğrencilerin yaşadığı olası boğulma tehlikeleri gibi acil durumlara nasıl müdahale edileceğine dair temel bilgileri öğreniyor. İlk yardım eğitimi özellikle yiyeceklerin boğaza kaçması durumunda yapılacak müdahaleler konusunda yoğunlaşıyor.

Eğitime katılan öğretmenler, aldıkları bilgilerden memnuniyetlerini dile getirirken, bu tür eğitimlerin okullarda güvenliğin artırılması açısından önemli olduğunu vurguluyorlar. Eğitim seminerlerinin devam edeceği belirtildi.