Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, geçici ateşkes için ellerinden geleni yaptıklarını bildirdi.

İsrail ile Hizbullah arasındaki tansiyonun düşürülmesi ve 21 günlük ateşkes çağrısını yineleyen Jean-Pierre, topyekun savaşın bölgede hiçbir şeye çare olmayacağının altını çizdi.

Sudan'da salgın: 473 kişi hayatını kaybetti Sudan'da salgın: 473 kişi hayatını kaybetti

Beyaz Saray Sözcüsü Jean-Pierre, günlük basın toplantısında İsrail-Lübnan sınırındaki gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Jean-Pierre, bölgede zaten yüksek olan tansiyonun daha da artmasını hiçbir şekilde istemediklerini ve bu sebeple Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu süresince New York'ta bu konuda yoğun diplomasi yürüttüklerini belirtti.

ABD'li Sözcü, "Bölgedeki tansiyona topyekun bir savaşın cevap olduğunu düşünmüyoruz, bu konuda netiz. Geçici ateşkes için elimizden geleni yapıyoruz, böylelikle ilerlemek için alan açmış oluruz. Söz konusu ortak açıklama İsrailliler ile koordine edilmişti" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan, ABD'li yetkililerin halen New York'ta bu konudaki temaslarına devam ettiğini aktaran Jean-Pierre, 21 günlük ateşkes konusunda İsrail'den gelen olumsuz açıklama konusunda ise herhangi bir yorum yapmayacağını belirtti.

Editör: Esin Özdemir