Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Gazze'de ateşkes müzakereleri için tarafların 15 Ağustos Perşembe günü Doha veya Kahire'de bir araya geleceği bildirdi. 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John  Kirby, telekonferans yoluyla düzenlediği basın toplantısında, Gazze'de olası ateşkes süreci ile ilgili son durumu değerlendirdi.

ABD, Mısır ve Katar'ın ortak açıklamasından sonra, tarafların harekete geçtiğini ve en kısa zamanda müzakereler için buluşma yönünde bir iradenin ortaya çıktığını kaydeden Kirby, tarafların bir araya gelmesi konusunda mutabık kalındığını vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile buluşacak İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile buluşacak

Danışman Kirby, müzakere görüşmelerine İsrail'in bir heyet göndereceğini açıkladığını ve "Hamas'ın heyet göndereceğinin" Katar tarafından taahhüt edildiğini de ekledi. 

"Bunun çok faydalı sonuçlar ortaya çıkarmasını umuyoruz." diyen Kirby, "Bu iki tarafı perşembe günü masada bir araya getirecek planları bozacak hiçbir şeyin olmasını istemiyoruz" ifadesini kullandı. 

Editör: Esin Özdemir