Spor

Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay dönemi kapandı

3-1'lik Alanyaspor yenilgisinin ardından Beşiktaş, teknik direktör Rıza Çalımbay ile yolları ayırdı.

Abone Ol

Haber Merkezi- Beşiktaş, geçmişte futbolcu olarak da görev yapan teknik direktör Rıza Çalımbay ile yolları ayırdı. Alanyaspor maçındaki 3-1'lik yenilgi sonrası takım yönetimi alınan karar kapsamında Çalımbay takımda sadece 43 gün teknik direktör olarak görev aldı. 

Çalımbay, "3 tane bariz hata yaptık. Kendi ayağımızla maçı verdik. Oyuncu bu kadar duyarsız olur mu? Bireysel hatalardan dolayı maçı kaybettik. Kadro dışı kalan oyuncular işlerine, güçlerine baksalardı bugün bambaşka olurdu, Gedson oynayabilirdi" demişti. Sözleşmesinin 27 Aralık'a kadar revize edilen Çalımbay "'İki maç için uzatabilir misin?' dediler. Beşiktaş'a geldiğimde kendime acıdım. Bu kadar sakat görmedim" sözlerini kullandı. 

Siyah-beyazlılardan yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulumuz, Corendon Alanyaspor karşılaşmasından sonra gerçekleştirdiği toplantı neticesinde teknik direktörümüz Sayın Rıza Çalımbay ile yolların ayrılmasına karar vermiştir. Söz konusu karar, değerli hocamızla yapılan sözleşmede varılmış mutabakat çerçevesinde 27 Aralık 2023 tarihine kadar daha fazla yıpranmaması adına alınmıştır. Efsane kaptanımız ve futbolcumuz Sayın Rıza Çalımbay'a tüm emekleri için teşekkür ederiz" ifadeleri yer aldı.