Spor

Beşiktaş'ta başkanlık seçimine rekor katılım: Oy verme işlemi bitti

Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün Akatlar Spor Kompleksi'nde gerçekleşen ve siyah-beyazlıların 35. başkanının belli olacağı olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı saat 17.00 itibarıyla sona erdi. Oy kullananların sayısı 12.152 kişi olurken, son 23 yılın en çok katılım sağlanan başkanlık seçimi yaşanarak rekor kırıldı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde 35. kez başlanlık seçimi heyecanı yaşanıyor.  Akatlar Spor Kompleksi'nde gerçekleşen olağanüstü seçimli genel kurul toplantısında oy verme işlemi sona erdi. Divan başkanlığına Ahmet Akpınar'ın seçildiği genel kurulda, Serdal Adalı ve Hasan Arat başkanlık için yarışıyor.

Siyah-beyazlı kulübün tarihindeki 34. başkanı olarak 20 Ekim 2019'da göreve gelen, 29 Mayıs 2022'deki olağan seçimli genel kurulda ikinci kez başkan seçilen Ahmet Nur Çebi, koltuğunu yeni başkana devredecek. Bu sezon futbol takımının kadro planlaması ve sergilediği kötü performans nedeniyle eleştirilerin hedefi haline gelen Çebi, 3 yıllık görev süresi dolmadan olağanüstü seçimli genel kurula gitme kararı aldı.

Beşiktaş'ta başkan adayları Hasan Arat ile Serdal Adalı, 3. kez başkanlık için mücadele ediyor. Arat, onursal başkan Süleyman Seba'nın son döneminde başkan yardımcılığı görevini üstlendi. Hasan Arat, 2000 ve 2002'deki kongrelerde Serdar Bilgili'nin gerisinde kalarak başkanlığa seçilemedi. Adalı ise Yıldırım Demirören ve Fikret Orman döneminde yönetici olarak görev yaptı. Serdal Adalı, 2013'te Fikret Orman, 2019'da ise Ahmet Nur Çebi ile girdiği başkanlık yarışını kazanamadı. Seçimin sonucunun, gün sonuna doğru belli olacağı belirtiliyor.