Atila Güvenç

UEFA Avrupa Ligi’nde lig aşaması kura çekimi, Monaco’da gerçekleştirildi. Kura çekimine dördüncü torbadan katılan Beşiktaşın rakipleri; Frankfurt (1-E), Ajax (1-D), M. Tel-Aviv (2-E), Lyon (2-D), Malmö (3-E), Bodø/Glimt (3-D), Athletic Club (4-E) ve Twente (4-D) oldu.

Beşiktaş kendi sahasında oynadığı  play-off turunun ikinci  maçında 5-1'lik farkı skorla Lugano’yu elemesi sonunda UEFA  Avrupa Ligi lig aşamasına yükselmişti. Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi lig aşamasındaki rakipleri ile yapacağı maçlar sonunda son tura yükselebilecek bir kura çekti. 

BJK İkinci Başkanı Hüseyin Yüce: Orta şekerli bir kura

Basketbol Şampiyonlar Ligi ön eleme turnuvası Basketbol Şampiyonlar Ligi ön eleme turnuvası

Beşiktaş ikinci başkanı Hüseyin Yücel, Monaco’da düzenlenen UEFA Avrupa Ligi lig aşaması kura çekiminin ardından değerlendirmelerde bulundu: “Öncelikle aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Sezona güzel başladık. Dün akşam taraftarlarımızın harika desteğiyle muazzam bir galibiyet aldık. Kurayı çektik, rakiplerimiz belli oldu, zor veya kolay demeyeceğim. Takım, teknik ekip ve taraftarlar kenetlendiğinde ligde ve Avrupa’da iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Bana göre orta şekerli bir kura oldu. Evimizde oynayacağımız maçlarda saha avantajımızı kullanacağımızı düşünüyorum."

UEFA Avrupa Ligi, bu sezondan itibaren klasik grup formatı yerine 36'şar takımın katılımıyla lig usulüyle düzenleniyor, Ligi'nde her takım, 4'ü içeride, 4'ü dışarıda olmak üzere 8'er rakiple karşılaşacak. Takımlar, 4 torbadan ikişer ekiple eşleşti. Ligi ilk 8'de tamamlayan takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek. Ligde 9-24. sırayı alan ekipler ise play-off turunda karşılaşarak son 16 turuna yükselmeye çalışacak. UEFA Avrupa Ligi'nde lig aşaması, 25-26 Eylül tarihlerinde oynanacak maçlarla başlayacak, 30 Ocak 2025 tarihinde oynanacak maçlarla sona erecek.

Beşiktaş (Foto 1)

Giovanni van Bronckhorst: Tehlikeli bir takımız

İlk maçta deplasmanda 3-3 ve kendi sahasında 5-1 gibi skorla Lugano’yu elemesinin ardından Teknik Direktör Giovanni "İlk yarıda 3-4 olabilirdi. İkinci yarıya iyi başlayamadık, yediğimiz golden sonra toparladık. Rakibin geçişlerde çok fazla boşluk vereceğini biliyorduk. Bu konuda tehlikeli bir takımız. Hak ettiğimiz bir sonuç aldık. 

Geldiğimden beri kadroyu yeniledik, tazeledik. İyi oyuncular transfer ettik. Hem futbol hem de karakter anlamında bunu söylüyorum. Transferin bitmesine birkaç gün daha var. Kadromuzu daha güçlü hale getirebileceğimiz bir durum olursa bundan şüphe etmeyiz. Kadromuzun %90-95'inin hazır olduğunu söyleyebilirim. Fırsat gelirse de bunu kullanırız. 

Herkes finallerin hayalini kurar ama oralara ulaşmak için önünüzde uzun bir maraton vardır. Önce gruplara kalmak istedik ve bunu başardık. Yeni bir formatta oynayacağız. Tabii ki final harika olur, adım adım gideceğiz. Avrupa Ligi'nde iki Türk takımının oynayacağı bir final tabii ki güzel olabilir ama finalistlerden biri Beşiktaş olduğu müddetçe.”açıklamasını yaptı.

Editör: Atila Güvenç