Dünya

Beşar Esad: Bazı Türk yetkililerin ifadeleri doğru değil

Meclis’in dördüncü yasama oturumunun açılışı dolayısıyla Halk Meclisi önünde açıklama yapan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, “Bazı Türk yetkililerin Suriye’nin çekilme olmazsa Türklerle görüşmeyeceğiz ifadeleri doğru değil” dedi.

Abone Ol

Türkiye ile müzakere sürecine ilişkin ‘referans eksikliği’ mesajı veren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, “Bazı Türk yetkililerin Suriye’nin çekilme olmazsa Türklerle görüşmeyeceğiz ifadeleri doğru değil” dedi.

Esad, Meclis’in dördüncü yasama oturumunun açılışı dolayısıyla Halk Meclisi önünde açıklama yaptı. 

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın aktardığına göre, Suriye Devlet Başkanı Esad, konuşmasında Türkiye ile ilişkiler konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

Ülkesinin Türkiye ile ilişkilerine yönelik konuşan Esad, şu ifadeleri kullandı: 

“Mevcut durumun küresel bir kriz olduğunu ve bunun üzerimizdeki yansımalarının bizi, bir dostumuzun bıçaklanmasının yol açtığı yaraların acısını yaşamadan, düzeltilebilecek şeyleri düzeltmek için daha hızlı çalışmaya ittiğini ve böylelikle Türkiye ile ilişkilere ilişkin birden fazla tarafın, yani Rusya, İran ve Irak’ın ortaya koyduğu girişimleri ele aldık."

“Önemli olan net hedeflerimizin olması"

Öte yandan, "Suriye, Türkiye’nin işgal ettiği topraklardan çekilmesi ve teröre verdiği desteği durdurması gerektiğini sürekli vurguluyor” diyen Esad, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Suriye’nin şu anda bahsettiği aşama, temeller ve ilkeler aşamasıdır, çünkü onun başarısı daha sonraki başarıların temelini oluşturmaktadır. Bazı Türk yetkililerin Suriye’nin çekilme olmazsa Türklerle görüşmeyeceğiz ifadeleri doğru değil. Önemli olan net hedeflerimizin olması ve bu hedeflere nasıl ilerleyeceğimizi bilmemizdir.”