Kültür-Sanat

'Benim Eserim-5' senaryo yarışmasına başvurular başladı

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla “Telif Hakları” konulu senaryo yarışmasın beşinci kez düzenliyor.

Abone Ol

Haber Merkezi - Sinemada telif hakları konusunda, tüm sinema sektörünü ve kamuoyunu ve bu üniversite öğrencilerini bilinçlendirmek amacıyla çalışmalar yapan Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği, beşinci kez üniversite öğrencileri ve profesyonellerine yönelik bir eğitim çalışması ve senaryo yarışması düzenliyor. İlk kez 2019 yılında düzenlenen “Benim Eserim” projesi, Fikir ve Sanat Eserleri Kanununda da belirtildiği üzere; sinemada asıl eser sahibi olarak tanımlanan yazar ve yönetmenlerin maddi ve manevi haklarının duyurumu amacıyla ilgili birçok üniversitede "Sinemada Telif Hakları” başlıklı atölyeler düzenlendi ve bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi.

“Benim Eserim” projesinin önemli bir ayağı olan senaryo yarışmasına, bugüne kadar yüzlerce proje başvurdu, Dereceye giren projeler ise filmleştirilirken, sosyal medya üzerinden binlerce gence ulaşıldı. “Benim Eserim-5” isimli proje kapsamında yer alan senaryo yarışmasının konusu ise “Telif Hakları” olacak. Toplumda Telif Hakları konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan yarışma sonucunda ilk üçe giren eserlerin film çekimleri SETEM tarafından gerçekleştirilecek ve ilk üç esere: 10.000-TL – 6.000-TL – 4.000TL olmak üzere toplamda 20.000-TL ödül verilecek. Yarışma için adaylar 30 Nisan 2024 gününe kadar başvuru yapabilecek.