Dünya

Belçika'daki işçi sendikalarından çağrı: İsrail'e gönderilen askeri teçhizatı taşımayı reddediyoruz

Belçika’da dört sendika yaptıkları ortak açıklama ile "Filistin'deki savaş için gönderilen askeri teçhizatı taşımayı reddediyoruz" diyerek derhal ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulundu.

Abone Ol

Haber Merkezi - Belçika’da CNE, UBT, Setca ve Transcom sendikaları adına yapılan ortak açıklamada, “Filistin'deki savaş için gönderilen askeri teçhizatı taşımayı reddediyoruz!” denildi.

“Filistin’de soykırım yaşanırken, Belçika havalimanlarında çalışan işçiler savaş bölgelerine silah sevkiyatı yapıldığını görüyor ve bu silahların yüklenmesi ve boşaltılmasına dahil olarak masum insanların öldürülmesi için gerekli organizasyonların yapılmasına yardımcı oluyor” denilen açıklama şöyle devam etti:

“Bizler, yer hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren çeşitli sendikalar olarak, üyelerimize, Rusya ve Ukrayna ile çatışmanın başlangıcında olduğu gibi, Filistin/İsrail'e askeri teçhizat taşıyan uçuşlarda da anlaşmalar ve kurallar çerçevesinde görev almamaları çağrısında bulunuyoruz. Bu nedenle bir kez daha derhal ateşkes çağrısında bulunuyor ve Belçika hükümetlerinden tutarlı olmalarını ve Belçika havalimanlarından geçen silah sevkiyatlarına tolerans göstermemelerini istiyoruz. Sendikalar olarak, barış için kampanya yürütenlerle dayanışma içinde olduğumuzu da ilan ediyoruz.”