Güncel

BBP lideri Destici'den 'idam' çağrısı: Türkiye için zaruret

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, kadın cinayetlerinin ve ağır suçların önlenmesi için idam cezasının geri getirilmesi gerektiğini belirterek, "Bugünün Türkiyesinde idam bir mecburiyettir." dedi.

Abone Ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Destici, son dönemde artan cinayetler ve ağır suçlar üzerine yaptığı açıklamada, Türkiye’de idam cezasının ve tahliyesiz müebbet hapis cezasının yeniden uygulanması gerektiğini savundu.Destici'nin açıklamaları şu şekilde:

"(Beyrut'tan tahliye operasyonu) Öncelikle, ağır risk altındaki bölgede böylesine önemli bir operasyonu gerçekleştirerek, 'dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşlarına sahip çıkan' bir devletin mensubu olmaktan gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum.

"Bugünün Türkiyesinde idam şart"

Adli kontrol şartıyla serbest bırakma uygulamaları yeni suçların önünü açıyor. Mahkemelerde uygulanan iyi hal indirimleri, adalet sistemimize duyulan güveni yerle bir ediyor. İşlenen çok sayıda suç için, o suçların yasalarda belirlenen cezaları maalesef yeterli değil. Ağır suçların kısa infaz süreleri ve şartlı tahliyeler, suçun mağdurları başta olmak üzere, milletimizin tümünde adalet duygusunu sarsıyor ve yeni suçlara zemin hazırlıyor. Tahliyesiz müebbet hapis cezası mutlaka geri getirilmelidir. İdam, Türkiye ve Müslüman Türk milleti için bir zarurettir. İdam cezası bugünün Türkiyesi için bir mecburiyettir ve mutlaka geri getirilmelidir."

"Discord benzeri mecralar yasaklanmalı"

Eğer kendilerini düzeltmezlerse, Discord benzeri mecraların Türkiye'deki faaliyetlerinin yasaklanması bir zarurettir. Çünkü önceliğimiz neslimizi, çocuklarımızı ve gençlerimizi korumak olmalıdır." ifadelerini kullandı.