Ekonomi

Bazı mensucat türlerinin ithalatında dampinge karşı önlem kararı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan "İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ" ile Bulgaristan, Fransa ve Kuzey Makedonya menşeli bazı mensucat türlerinin ithalatında dampinge karşı önlem uygulanmasına karar verildi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Ticaret Bakanlığınca hazırlanan "İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğ çerçevesinde, Bulgaristan, Fransa ve Kuzey Makedonya menşeli bazı mensucat türlerinin ithalatında dampinge karşı önlem uygulanmasına karar verildi.

Ayrıca, söz konusu tebliğde, gümrük tarife istatistik pozisyonu numaraları yer alan Çin menşeli söz konusu ürünün ithalatında kilogram başına 1 dolar ve 2,2 dolar tutarında dampinge karşı önlemin yürürlükte olduğu kaydedildi.

Soruşturmanın sonunda, Bulgaristan, Fransa ve Kuzey Makedonya'da yerleşik firmaların yürürlükteki dampinge karşı önlemden kaçınma dışında yeterli bir haklı nedeni veya ekonomik gerekçesi bulunmayan bir uygulama, işlem veya iş sonucunda söz konusu önlemi etkisiz kıldıkları kararına varıldı.