Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Baykar'dan yapılan açıklamada, sosyal medyada şirketin ismi ile yayınlanan "yatırım fırsatı" içerikleri yalanlandı. 

Baykar Basın Sözcüsü İlker Akgüngör, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yapay zeka teknikleri kullanılarak hazırlanan sahte reklamlar, Baykar adına yatırım fırsatı sunuyormuş gibi gösterilmekte ve insanları büyük kazanç vaatleriyle yanıltmaktadır" ifadelerini kullandı. 

Terkos Gölü'ndeki doğanın renkleri dronla görüntülendi Terkos Gölü'ndeki doğanın renkleri dronla görüntülendi

"Resmi açıklamalar, sosyal medya ve internet sitesi üzerinden yapılıyor"

Öte yandan, sahte içeriklerin Baykar'a ait sanıldığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Medya mensuplarını, Baykar'ın resmi açıklamaları ile dolandırıcıların manipüle ettiği içerikleri ayırt etmeye davet ediyoruz. Baykar'ın resmi açıklamaları yalnızca kendi sosyal medya hesapları ve resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır.

Ayrıca sosyal medya platformlarının, kullanıcılarını koruma ve güvenli bir ortam sağlama sorumluluğunu üstlenerek, bu tür yanıltıcı içeriklerin engellenmesi adına daha etkin adımlar atmasını bekliyoruz. Baykar olarak, bu dolandırıcılık girişimlerine karşı gerekli hukuki işlemleri başlatmış bulunmaktayız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Editör: Esin Özdemir