Kadıköy Plak Günleri sekizinci kez müzikseverlerle buluşacak Kadıköy Plak Günleri sekizinci kez müzikseverlerle buluşacak

Haber Merkezi - TRT’de dün akşam ekrana gelen yeni dizi “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisi başladı. Diziye özel yapılan gala gösterimine, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu da katıldı. Dizi, İstanbul’un fethiyle müjdelenen Fatih Sultan Mehmed’in hayatını anlatıyor. Konuyla ilgili olarak açıklamalar yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, dizinin Osmanlı Devleti’nin önemli zaferlerinden birine ışık tutacak olmasının büyük bir önem taşıdığını söyledi. Ayrıca, dizinin arkasında büyük bir prodüksiyonun olduğunu ve TRT başta olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ettiğini belirtti.

Batuhan Mumcu Mehmed (1)

Mumcu, Türk dizilerinin dünya genelinde büyük ilgi gördüğünü ve bugün Amerika’dan Rusya’ya, Uzak Doğu’dan Latin Amerika’ya kadar 170’ten fazla ülkede yayımlandığını ve yaklaşık 750 milyon kişiye ulaştığını söyledi. Türk dizi-film sektörünün ihracatta dünyada ilk 3 ülke arasında yer aldığını vurgulayan Mumcu, Türk dizilerinin satıldığı bölgelerde Türkiye’nin ve Türk kültürünün tanıtılmasında büyük bir rol oynadığını da ekledi. “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisinin Türkiye’nin tanıtımına ve tarihinin bilinirliğine büyük katkı sağlayacağını belirten Mumcu, Bakanlık olarak sinema ve dizi film endüstrisinin gelişmesi ve nitelikli yapımların artırılması amacıyla faaliyetlerine ve desteklerine yoğun bir şekilde devam edeceklerini de söyledi.

Editör: Haber Merkezi